Status 24. april 2015

Der er nu gået næsten 7 år siden huset blev færdigt. Vi fik bygget os et fantastisk dejligt hus, som vi vidste allerede i 2008, vi ikke kunne blive boende i for evigt. Vores plan var derfor, at blive boende til jeg skulle på pension, men skæbnen ville det anderledes. Pernille døde d. 24. januar 2015 af kræft efter to års kamp mod sygdommen. Næsten samtidig med at sygdommen blev konstateret, var vi trådt ind i et seniorbofællesskabsprojekt, og vi havde allerede besluttet os for, at det skulle vi ind i. Da det stod klart, at Pernille ikke kom til at flytte med ind i bofællesskabet, aftalte vi, at jeg skulle fortsætte, for det var nu mere aktuelt.

Da jeg genoptog opdateringen af JansWeb gik det op for mig, at jeg aldrig har fået vist et billede af det færdige hus. Det råder jeg nu bod på

*******************************************************************************************************************************

Opdatering d. 29. juni 2008

Om en uge står huset færdig! Alle håndværkere maser på for at nå det hele inden sommerferien. Genvex'en er på plads, i fredags kom trappen op og det ene badeværelse er færdig. Vi har fået etableret midlertidig bordplade i køkkenet og bryggerset er ved at blive sat op. I dag har vi gået og gjort rent, så håndværkerne kan komme til uden at slås med de andres (!) affald. For hver dag ligner det mere og mere et hjem - vores hjem! Og vi er meget begejstrede. Billederne på hjemmesiden bliver mere og mere ensformige og det er næsten kun Pernille og jeg, der kan begejstres over de mange små detaljer. Lige om lidt flytter vi ind, og så er det slut med hjemmesiden, men indtil da er der stadig lidt at se på,

 

Opdatering d. 18. juni 2008

For hver dag tager huset merer og mere form og karakter. Det er kun tre dage siden sidst, men i dag måtte jeg lige se, hvor langt mureren og elektrikeren er kommet - og det er bare herligt:

Gulvet i bryggerset er færdig, så nu kan Genvex-anlægget komme ind, hvilket nok sker om et par dage. Gulvet i entreen er også færdigt nu. Hvor er det pænt! Elektrikeren har monteret Vacpan i soklen ved vasken og støvsugerstikkene er klar. Der er kommet mange stikkontakter op og så er han begyndt at montere halogenlamper. På førstesal er der også kommet halogenlamper - og til min store begejstring: der er kommet fliser i brusekabinen og der er lavet en lille væg, så vandet ikke løber ud af kabinen. Jeg fik også lige set hvad elektrikeren laver på loftet, hvor alle halogener samles i nogle fordelere.

 

Opdatering d. 15. juni 2008

Vi nærmer os vores ønskede indflytningstidspunkt med hastige skridt. Lige nu er det dels et kapløb med tiden, dels et kapløb med andre byggeprojekter, som afgør hvor langt håndværkerne når inden de skal på ferie. Det er næsten for spændende. Mureren er mest spændt for og han har meget at lave, men det er lykkedes ham at få assistance på, så flisearbejdet kan blive færdig - så Genvexanlægget kan komme på plads, og trappen, og badeværelserne......

På første sal er gulvene klar og der er malet. Elektrikeren er i gang og badeværelsesgulvet er klar til at mureren kan komme til, når han er færdig med entreen, så trappen kan komme ind....Lige nu bliver køkkenet monteret, men der er er fejl i leveringen. Forhåbentlig kommer det på plads, uden vi får alt for store problemer. Men det ser så godt ud og vi glæder os vildt.

 

Opdatering d. 31. maj 2008

Der nu gået 11 dage siden sidste opdatering, og der er sket ret meget. Derfor har jeg oprettet en mappe til den sidste periode, og den starter, hvor den forrige opdatering sluttede og sidste billede er fra i dag - altså i datoorden. Det laver jeg nok om på senere

I dag har det været helt fantastisk at konstatere, at huset nu har tage den form, vi har arbejdet hen imod. Vi kunne se de rigtige dimensioner og forhold. Trappeskakten står og venter på trin, værelserne er ved at være klar til maling, der er kommet gulv på det ene værelse - og vores karnap ser ud til at blive lige det rum vi forestiller os.

 

Opdatering d. 20. maj 2008

Nu begynder føstesalen at tage form. Det er lidt underligt at konstatere, at det hele forekommer mindre end vi havde forestillet os. Vi får selvfølgelig mere plads, end vi har nu, men de skrå vægge tager en stor del af nyttepladsen. Alrummet med karnappen mellem værelserne bliver en herlig arbejdsplads til hobbyaktiviteter.

 

Opdatering d. 18. maj 2008

Maleren var på arbejde i weekenden. Det havde vi hørt, kunne forekomme, for at de kan nå det hele. Det er nu en fornøjelse, at se det hele blive lysnet. På første sal er der gjort klar til at lave vægge til værelserne, og badeværelset er ved at blive bygget op. Det bliver nu spændende at se, hvor stort - eller småt - det bliver i virkeligheden.

 

Opdatering d. 14. maj 2008

Maleren er gået i gang med at spartle og lave andre indledende øvelser. Tømrerne har tætnet rundt omkring og her til morgen var der trykprøvning af huset. Det var mest for Trelleborgs egen skyld, da huset jo ikke står færdigt. Men det var ret interessant at se, hvordan alle (planlagte) huller blev lukket til og huset skiftesvis blev sat under tryk og vacuum. Dels kunne tryktabet måles og dels kunne man med et infrarødt kamera se hvor der var kuldebroer, der skulle udbedres. På den måde kan Trellebog optimere konstruktionen. Hele øvelsen skal gentages, når huset står færdig, så der er ikke tvivl om, at vi får et gennemkontrolleret hus.

 

Opdatering d. 7. maj 2008

I den forgangne uge er der lagt gulv i stue og køkken/alrum. Det er netop blevet færdig i dag og tømrerne har fået lavet skillevæggen mellem stue og køkken. Der er gjort klar til maleren og nu kan vi se, hvor emhætten kommer til at sidde. Mureren er efter sigende ret ophængt, men han skulle også kunne nå sin del i tide. I weekenden tog vi en oprydningstørn. Der skulle ske noget og vejret var dejligt, så vi gav den som nybyggere på landet :-) Nu kommer der malere i stueplan, tømrerne går videre med førstesalen og vi har fået at vide, at huset skal trykprøves i næste uge.

 

Opdatering d. 1. maj 2008

Så er den første del af gulvet lagt, og det er færdig i uge 19. Så kan maleren komme til. Den bestilte opmåling til køkkenet viste sig at være unødvendig. Vi havde allerede lavet forarbejdet så godt, at det kun var nødvendigt, at kontrollere nogle mål. Men godt det samme, for det viste sig, at et mål var 5 cm mindre end planlagt og tegnet. Det viste sig senere, at være en stolpe, der bar vendt forkert. Tømreren tilbød at lave det om, men da det er noget vi godt kan leve med, og vi ikke vil spilde mere tid, besluttede vi, at lade det være. Nu kan vi bestille køkken- og bryggerselementer og få det monteret, når maleren har været der.

 

Opdatering d. 25. april 2008

Der sker rigtig meget lige nu. Førstesalen er ved at blive lukket, og når man ser, hvor meget isolation, der bliver lagt i skunk og vægge, kan man godt forstå, hvordan man kan holde energiforbruget ned, Det ser helt vildt ud, og selv tømreren Mikkel, som for første gang bygger et helt hus, er imponeret! Det er ret sjovt. I dag kom materialerne til gulvet i stueplan. Når gulvet er lagt, kan maleren komme til. Tirsdag d. 29. måles der op til køkken og så skulle vi gerne kunne få bestilt elementer o.s.v. Elementerne leveres og monteres relativt hurtigt, men bordpladen skal laves efter mål, så det tager op til 8 uger. Så det skulle gerne betyde, at den kommer, lige før vi flytter ind. Vi ER begyndt at tænke på alternative muligheder, hvis nu..., for vi SKAL være flyttet inden 1/8-08.

 

Opdatering d. 16. april 2008

I går lavede vi aftaler med diverse håndvækere, der nærmest står i kø for at få lavet deres del af arbejdet. Tømreren styrer koordineringen. Han oplyste, at torsdag d. 17 kommer mureren og støber gulve, der hvor der skal være fliser i stueplan. Det kan så stå og tørre weekenden over. I stueplan er der gips på alle vægge og lofter, så nu koncentrerer tømrerne sig om førstesalen, mens de øvrige håndværkere kan komme til i stueplan. Maleren kan gå i gang med at spartle, og der er bestilt opmåling til køkken og bryggers. Det sidste ventes med utålmodighed, da ventilationsmanden skal bruge den præcise placering af emhætten, så han kan blive færdig. Billederne fra førstesalen viser, hvor meget isolation, der lægges. Man begynder at forstå, hvorfor det kaldes et 0-energi hus!!

 

 

Opdatering d. 11. april 2008

I den forgangne uge er der sket ting og sager. Efter mødet med elektrikeren er stueetagen ved at blive lukket. Der er sat gipsplader på vægge og lofter, VVS-manden har trukket rør og slanger til vand og gulvarme, der er trukket rør til centralstøvsuger og elektrikeren har trukket en masse kabler og gjort klar til diverse stik og afbrydere. I dag har vi været ude at købe emfang, ovn og kogeplade. Det bliver så lækkert!

Jeg har nu splittet billederne op i perioder. De aktuelle billeder ligger i "tredje periode" i omvendt orden.

 

Opdatering d. 4.april 2008

Tømrerne er er nu så langt med stueetagen, at de ikke kan komme videre, før vi har aftalt med elektrikeren, hvor der skal sidde stik og lamper o.s.v. Der skal laves diverse installationer, og først når de er forberedt, kan tømrerne lukke væggene og gå videre på første sal. I den forgangne uge har der derfor været besøg af VVS-mand, murer og ikke mindst ventilatør. Rør lægges i skunk og etageadskillelsen, som det ses på de seneste billeder. Ventilatøren har anbefalet, at vi ikke får emhætte med motor i skunk, da motoren er så kraftig, at den modvirker ventilationsanlægget. Det er især fordi huset tætnes så grundigt, at motoren vil lave et mærkbart undertryk i huset. Det får nogle andre konsekvenser, som selvfølgelig kommer til at koste ekstra, men nu må vi se at få sat tingene på plads, så vi kan blive færdige. Vi venter på besked fra Trelleborg om hvornår vi kan forvente, at huset står færdig - vi kan næsten ikke vente!!

 

Opdatering d. 20. marts 2008

Tømrerne er i gang med det indvendige. Huset isoleres efter alle kunstens regler. Vi lovede højt og helligt, at passe på at dampspærren ikke blev beskadiget, når vi gik rundt, da det skal være helt tæt. Det er ret interessant at se, hvordan det udføres. Skelettet til væggene er sat op. Pludselig synes huset et være meget mindre, end vi havde forestillet os, men tallene taler jo for sig selv.

 

Opdatering d. 12. marts 2008

Nu er Projekt Hus nået til en milepæl. I dag blev stilladset fjernet og tømrerne er gået i gang med det indvendige byggeri. I weekenden flyttede vi en kæmpe bunke byggeaffald, så de kunne komme til at flytte skurvognen og give plads til nye materialer. Det ER nu lækkert at se huset tage form. Bemærk at billedet er taget fra næsten samme vinkel som billedet ovenfor (se nabohuset):

 

 

Jeg har taget en del billeder af den indvendige konstruktion for at have billeder af, hvor kablerne er lagt, hvis der senere skulle blive behov for den information. Det er ganske uinteressant for andre, men jeg orkede ikke at sortere dem fra.

 

Opdatering d. 7. marts 2008

Nu er huset sådan set færdig udvendig. Bortset fra et par detaljer, der bliver ordnet i den kommende uge, er alt på plads. Nu begynder opbygningen af det indvendige. Realistisk set kommer vi nok til at væbne os med lidt mere tålmodighed med hensyn til at flytte ind, men vi håber stadig!

 

Opdatering d. 1. marts 2008

Så er der kommet tag på huset. Det gik ret tjept, da de først gik i gang: tirsdag startede de, og torsdag aften var taget lagt. Fredag kom elektrikeren og lagde de første kabler. Der blev trukket ledninger til udvendige lampesteder, måleren blev flyttet ind i huset og den udvendige målerkasse blev monteret. Det er næsten en surrealistisk oplevelse at se det. Tidplanen er forrykket en uge, og elektrikeren mente, det var lidt optimistisk at satse på indflytning 1. juli, men nu må vi se.

 

Opdatering d. 20 .februar 2008

Nu skal der tag på huset. De første tre tegl er lagt som prøve. Teglstenene kom senere end planlagt, men den tid har tømrerne udnyttet til at gå videre med deres del. På første sal er skelettet til ydervæggene rejst og vinduer sat i. Det ligner mere og mere vores hus.

 

Opdatering d. 15 .februar 2008

Så nåede vi til næste milepæl: rejsegildet. Fremmødet var begrænset på grund af arbejde, ferie og sygdom, men det var OK. Det var hyggeligt, og både de to tømrere og vi var glade. Det var lidt sjovt, at servere en grillet pølse og lidt at drikke i vores nye hus. Det var hundekoldt, så der var faktisk en god grund til at opholde sig ude i solen på sydsiden. Ovenstående link fører til alle billeder i omvendt orden.

Billeder fra rejsegildet er lagt i egen mappe.

 

Opdatering d. 2 .februar 2008

Der er kommet udvendig beklædning på og der er sat vinduer i. Førstesalen er begyndt at tage form. Det var ret underligt at stå på stilladset i præcis den højde, gulvet kommer til at ligge, og tage billeder.

 

30. januar 2008

Nu er der kommet spær på og gipsplader udvendig. Der er også kommet de første brædder på udvendig. Snart kommer der tag på. Det er utroligt så hurtigt det går

 

26. januar 2008

Huset begunder virkelig at tage form. Vi mødte de to tømrere Mikkel og Thomas i onsdags og fik en snak om nogle detaljer. Selv om det var sent på dagen, var de stadig i gang, og mens vi var der, gik de i gang med at lave spær. Mikkel fik med et smil på sagt noget om rejsegilde om et par uger.

I dag er der kommet gipsplader på flere steder og der er forberedt montage af vinduer og døre. Døre og vinduer er kommet og venter på montage. Spærene er lavet og ligger og venter på kranen, som gerne skulle komme på tirsdag. Det er en kæmpe oplevelse, at se huset vokse, og at vide, at det er lavet med faglig stolthed af hånværkere. Vi bliver mere og mere forventningsulde og glade for den løsning, vi har valgt

 

18. januar 2008

Nu sker der virkelig noget. Fra den ene dag til den anden stod der pludselig et skelet til et hus, og vi er begyndt at kunne se, hvad det bliver til. Jublen ville ingen ende tage. Og så er det håndværk. Træet er samlet med dybeler.

 

16. januar 2008

Så er byggeriet gået i gang. Byggepladsen er blevet markeret med det obligatoriske "Her bygger Trelleborg" skilt, tømrerne har fået lagt bundrem og er begyndt konstruktionen. Nu kan vi se byggeriet tage form, og det er vildt spændende.

 

12. januar 2008

Nu er fundamentet færdig. Pludselig syntes fundamentet ikke så stort igen, men det er naturligvis et synsbedrag. Alligevel måtte Pernille skridte længden af :-) Støbemesteren fortalte, at han har optimeret udløbet i kloakken og fjernet rødder ved samme lejlighed, og vi fandt en "måtte" af rødder, som han havde hevet op.Nu skal betonen bare tørre tilstrækkeligt så tømreren kan gå i gang. Der er åbenbart allerede nogle nysgerrige sjæle, der har været inde og gå på klaplaget, før det var helt tørt, så det må kunne ske som planlagt i uge 03!!

 

8. januar 2008.

Nu begynder det at ligne starten på et hus.